Politică

Mai mulți funcționari din cadrul structuriilor teritoriale ANSA au fost amendați de către ANI, în timp ce alți 9 sunt verificați.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat 14 controale ale averii, săptămâna trecută, dintre care în două, sunt vizați câte un primar a unei suburbii a capitalei și altul a unei localități din raionul Telenești. Totodată, au fost aplicate amenzi de circa 12 mii de lei pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.

Pentru posibile conflicte de interese sunt verificați un fost director a unei întreprinderi municipale din Bălți, un fost funcționar din cadrul Aparatului președintelui raionului Soroca și un director de grădiniță din raionul Căușeni.

Alți nouă funcționari din cadrul direcțiilor teritoriale ale ANSA din raioanele Cantemir, Sângerei, Edineț, Fălești, Rezina, Cahul, Anenii Noi și Florești sunt verificați pentru posibile incompatibilități de funcție.

Potrivit ANI, amenzi de circa 12 mii de lei au fost aplicate de inspectorii de integritate pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale. Astfel, s-au ales cu câte o amendă doi consilieri din Tomai, UTA Găgăuzia și din Lăpușna, raionul Hâncești, precum și un funcționar public din cadrul Direcției educației, tineret și sport din Chișinău și alți trei funcționari publici cu statut special ai Inspectoratului de Poliție Fălești.

Totodată, două încălcări au fost stabilite de inspectorii de integritate. Un fost judecător al Judecătoriei Căușeni s-a ales cu un act de constatare în care s-a identificat o diferență vădită între bunurile dobândite și veniturile obținute pentru anul 2013, în sumă de peste 89 de mii de lei, iar un director al unei întreprinderi subordonate Agenției Moldsilva a fost constatat cu încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button