Politică

Mai mulți judecători, scoși la muncă în acest weekend. Motivul

Judecătorii moldoveni au fost scoși la muncă sâmbătă, 18 noiembrie, și respectiv astăzi, 19 noiembrie, în contextul desfășurării turului II al alegerilor locale generale.

Este vorba despre judecătoriile și Curțile de Apel din localitățile în care se va desfășura turul II al alegerilor locale, precum și Curtea Supremă de Justiție, transmite Știri.md.

„Plenul CSM hotărăște: zilele de 18 noiembrie și 19 noiembrie – se declară zile lucrătoare pentru judecători sau completele de judecată, care vor examina contestațiile repartizate, precum și pentru persoanele responsabile de înregistrarea și repartizarea aleatorie a cauzelor din judecătorii, Curțile de Apel, potrivit circumscripțiilor in care vor avea loc alegeri, precum și pentru Curtea Supremă de Justiție”, a declarat președintele CSM, Sergiu Caraman.

Hotărârea în cauză a fost aprobată cu șase voturi pro ale membrilor prezenți.

De menționat că, astăzi, 19 noiembrie, în R. Moldova are loc turul II al alegerilor locale generale.

Astfel, Poliția Republicii Moldova a anunțat că este pregătită pentru turul al doilea al alegerilor locale din Moldova.

Totodată, centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice vor asigura înregistrarea la reședința temporară a studenților și elevilor cu drept de vot înmatriculați la instituțiile de învățământ în localitatea respectivă.

#judecători #weekend #alegeri2023

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button