Politică

Maia Sandu a discutat despre eurointegrarea Moldovei cu președintele Lituaniei și prim-miniștrii Italiei și Danemarcei

Președinta Maia Sandu a avut, pe 8 decembrie, discuții telefonice cu omologul său lituanian, Gitanas Nauseda, prim-ministra Italiei Georgia Meloni și prim-ministra Danemarcei Mette Frederiksen. Într-un comunicat al Președinției se menționează că discuțiile s-au axat pe reformele din Moldova și asupra perspectivei de integrare europeană a țării noastre, transmite sursa.

În cadrul discuțiilor, șefa statului a vorbit despre reformele pe care le facem pentru a moderniza Republica Moldova și a accentuat angajamentul ferm al Chișinăului de a urma calea europeană”, se arată în comunicat.

Cu președintele Lituaniei, Maia Sandu a vorbit despre importanța colaborării continue între țările noastre pentru a întări capacitățile instituțiilor publice din Moldova, esențiale în procesul de integrare europeană.

În dialogul cu prim-ministra daneză Frederiksen, șefa statului a salutat inițiativa de a deschide ambasada Danemarcei la Chișinău anul viitor. „Este un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale”, au menționat reprezentanții administrației prezidențiale..

Totodată, în conversația cu premierul italian Meloni, președinta Sandu a vorbit despre progresele Moldovei în vederea aderării la UE și a salutat legături comerciale puternice între țările noastre. În același timp, șeful statului a mulțumit autorităților italiene pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova.

#Sandu #Moldova #UE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button