Politică

Maia Sandu a mers la plantat copaci împreună cu studenții din Găgăuzia

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu se află într-o vizită în Găgăuzia. Șefa statului se află la o acțiune de plantare a perdelei forestiere de protecție a câmpurilor agricole din satul Avdarma, UTA Găgăuzia, transmite sursa.

Acțiunile de plantare sunt parte a Programului Național de extindere și Reabilitare a Pădurilor și sunt desfășurate pe tot teritoriul țării.

***

Amintim că Maia Sandu a fost pe 2 septembrie 2022 la Comrat. Aceasta a ținut un discurs la Universitate, după care a răspuns la întrebările participanților.

Ulterior, șefa statului a fost condusă către clădirea Executivului, unde a fost întâmpinată de către președintele Adunării Populare a Găgăuziei Dmitri Constantinov și de către guvernatoarea Irina Vlah. Bașcanul i-a reproșat Maiei Sandu că nu a fost organizată și o întrevedere bilaterală între ele. Totodată, Vlah a comentat vizita președintei țării în Găgăuzia pe rețelele de socializare. Aceasta a criticat faptul că în agenda șefei statului nu a fost inclusă o întrevedere bilaterală și a menționat că vizita președintei și a premierului ar fi cauzate de viitoarele alegeri locale.

Mai târziu, șefa statului s-a întâlnit cu deputații locali. Întrevederea a fost întreruptă, după ce câțiva aleși au început să se comporte agresiv. „Trei deputați ai Adunării Populare, membri ai fracțiunii PSRM, au venit la întâlnirea cu președintele Maia Sandu intenționat pentru a o sabota și a crea scandal. Restul, au adresat întrebări dure, dar politicoase”. Declarația a fost făcută de către ex-vicepremierul pentru reintegrare Vlad Kulminski, care a participat la întrevederea șefului statului cu deputații Adunării Populare.

#Maia_Sandu #copaci #Comrat

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button