Politică

Maia Sandu, alături de Antony Blinken la un eveniment USAID la New York; A vorbit despre lupta anticorupție și gazul rusesc

„Pentru prima dată, în Republica Moldova se depun eforturi adevărate în lupta împotriva corupției”. Este declarația președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și a fost făcută la un eveniment organizat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională – „Democracy Delivers”, transmite sursa.

Șefa statului a participat la eveniment alături de Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken.

Maia Sandu a vorbit în discursul său despre mecanismul privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor și a menționat că Republica Moldova a crescut la capitolul statul de drept.

Totodată, președintele RM s-a referit la importanța instituțiilor anticorupție și a precizat că Centrul Național Anticorupție este condus de un procuror care a activat în SUA. Maia Sandu s-a referit și la subiectul energetic, afirmând că autoritățile de la Chișinău depun eforturi de a scăpa de dependența de gazul rusesc.

Precizăm că Maia Sandu, aflată în vizită în Statele Unite, a participat astăzi la deschiderea lucrărilor Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, la New York. Tema Adunării Generale ONU din acest an este „Un moment decisiv: soluții transformaționale pentru provocări interconectate”.

Miercuri, 21 septembrie, șefa statului va susține în plenul Adunării un discurs, în care va prezenta opinia Republicii Moldova la acest subiect (estimativ 12.00 ora locală/20.00 ora Chișinăului).

#Moldova #New_York #Maia_Sandu #Antony Blinken #eveniment_USAID

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button