Politică

Maia Sandu, despre egalitatea de gen: Avem nevoie de un stat funcțional

Violența împotriva femeilor, salarizarea inechitabilă, încadrarea în câmpul muncii a mamelor cu mai mulți copii, sunt principalele probleme cu care se confruntă R. Moldova.

Declarația aparține președintelui R. Moldova, Maia Sandu, și a fost făcută la „Forumul Femeilor 2023”, care se desfășoară astăzi, 21 octombrie, la Bulboaca din raionul Anenii Noi, transmite Radiomoldova.md.

Potrivit șefului statului, autoritățile de la Chișinău depun eforturi considerabile pentru a soluționa aceste probleme. Maia Sandu a mai precizat că obiectivul de țară este consolidarea democrației, integrarea europeană și menținerea păcii.

„Trebuie să ne implicăm în fiecare localitate, la nivel regional, la nivel național și la nivel internațional. Să ne susținem reciproc ca democrații și să ne susținem în dorința noastră de a păstra pacea. Pentru R. Moldova cea mai sigură cale pentru democrație, pace, bunăstare, este integrarea europeană și acesta este un obiectiv care trebuie să ne unească pe toți, și în primul rând trebuie să unească femeile din politicul R. Moldova, din mediul de afaceri, din societatea civilă, din mediul academic. Acesta este obiectivul nostru de țară și nu putem să avem divergențe aici. Pentru a asigura șanse și oportunități egale femeilor avem nevoie de un stat funcțional, fără corupție, cu instituții consolidate”, a spus Maia Sandu.

Astăzi se desfășoară prima ediție a Forumului Femeilor 2023 – eveniment la care participă peste 170 de femei și aproximativ 30 de paneliști naționali și internaționali. Forumul este o platformă incluzivă prin intermediul căreia organizatorii își propun să sublinieze rolul femeii în societate, să promoveze importanța respectării drepturilor femeilor și să scoată în evidență rolul egalității de gen.

#Maia_Sandu #egalitatea_de_gen #femei

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button