Politică

Maia Sandu, despre eliberarea lui Andronachi: Justiția nu respectă legea

Președintele Republicii Moldova consideră că eliberarea din arest la domiciliu a fostului deputat democrat Vladimir Andronachi „este încă un exemplu al faptului că justiția nu respectă legea”. Potrivit Maiei Sandu, instituțiile statului ar trebui să se sesizeze.

„Este încă un exemplu al faptului că justiția nu respectă legea și avem un caz în care prin abuz se încearcă salvarea unui om acuzat de grave scheme de corupție. Sunt instituții ale statului care trebuie să se sesizeze, să ia măsuri. Noi, la rândul nostru, o să insistăm pe curățarea sistemului de asemenea oameni, de oameni care iată încearcă să-și folosească funcția abuziv pentru a extrage probabil foloase personale și pentru a face jocul corupților”, a declarat Maia Sandu pentru nordnews, transmite newsmaker.md. 

Șefa statului susține că va insista asupra evaluării externe extraordinare, așa încât toți judecătorii și procurorii care au comis asemenea abuzuri să fie eliminați din sistem. 

Amintim că fostul deputat PD Vladimir Andronachi a fost reținut pe 2 noiembrie 2022, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere a frontierei „Criva-Mamalîga”. Acesta a fost anunțat în căutare internațională de Interpol pentru a fi arestat și extrădat în Republica Moldova. Pe numele lui au fost emise două mandate, în două dosare penale distincte, numite generic „frauda bancară” și „Metalferos”. Potrivit anchetei, acesta ar fi prejudiciat Republica Moldova cu peste 26 de milioane de lei. Banii sustrași, în sumă de peste un milion de dolari şi aproximativ 800 de mii de euro, au fost spălați în contul altor companii afiliate organizației criminale conduse de Vladimir Plahotniuc, precum și în contul companiilor din cadrul grupului criminal organizat, condus de Andronachi.

Pe 11 august, Vladimir Andronachi a fost eliberat din arest la domiciliu sub „garanție personală”.

#Maia_Sandu #Andronachi #eliberarea #comentare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button