Politică

Maia Sandu, despre Guțul: „O persoană care lucrează pentru o grupare criminală nu are ce căuta în Guvern”

O persoană care lucrează pentru o grupare criminală și face declarații împotriva cetățenilor propriei țări nu are ce căuta în Guvernul R. Moldova. Este răspunsul președintei Maia Sandu la întrebarea dacă va semna în timpul apropiat decretul de numire a bașcanei Evghenia Guțul membră a Guvernului, transmite sursa.

„Federația Rusă, mai bine zis Kremlinul, a arătat pe față că mizează pe grupări criminale. Probabil nu mai este satisfăcut Kremlinul de acțiunile partidelor pro-ruse din RM și mizează pe grupări criminale în efortul de destabilizare a Republicii Moldova. Cu atât mai mult trebuie să mergem să susținem proiectul de integrare europeană care o să ne ajute să avem instituții puternice și care o să ne apăre de asemenea amestecuri din partea Kremlinului. Instituțiile statului sunt cele care pot da o apreciere dacă o declarație sau alta se înscrie în cadrul legal ori urmează să fie pedepsită”, a spus Maia Sandu.

Întrebată dacă există vreo șansă ca Evgenia Guțul să fie numită membră a Guvernului de la Chișinău, președinta a menționat că nu crede că această persoană merită să ajungă în cadrul acestei instituții

„În continuare spun că o persoană care lucrează pentru o grupare criminală, nu pentru cetățenii din UTA Găgăuzia, o persoană care face declarații împotriva cetățenilor propriei țări, nu are ce să caute în Guvernul R. Moldova”.

Amintim că Evghenia Guțul s-a întors recent din Federația Rusă unde a avut o întrevdere cu președintele rus, Vladimir Putin. Guțul menționa în comentariul de sub fotografie că a discutat cu liderul de Kremlin despre problemele geopolitice „complexe” cu care se confruntă găgăuzii. Iar la întoarcere a promis că aduce gaz mai ieftin și sporuri pentru pensionarii din UTA Găgăuzia, declarații calificate de premierul Dorin Recean ca fiind false.

#Sandu #Guțul #Guvern

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button