EconomieSocietate

Maia Sandu face marele anunț așteptat de peste 490 de primării ale localităților din țară

La ședința de astăzi, 22 iulie a Guvernului va fi aprobată lista celor 492 de proiecte propuse spre finanțare în cadrul programului „Satul European”, anunță de dimineață șefa statului, Maia Sandu, transmite sursa.

Potrivit președintei mai bine de jumătate din localitățile din Moldova vor implementa proiecte de dezvoltare locală, finanțate în cadrul programului „Satul European”, care a fost lansat în luna martie.

Proiectele vor soluționa problemele stringente ale comunităților, afirmă Maia Sandu.

„Bunăoară, la Mereni și Corjeuți vor fi construite sisteme de alimentare cu apă și canalizare. Pe străzile din Hîrbovăț și Calfa va fi instalat iluminat stradal. Gimnaziul din Trifănești va fi izolat termic, iar la Cîrnăței va fi construit un parc fotovoltaic, care va produce energie pentru comunitate. Astăzi Guvernul va aproba lista celor 492 de proiecte propuse spre finanțare. Proiectele vor crea locuri de muncă și noi oportunități pentru comunități. Bugetul programului este de aproximativ 2 miliarde de lei – de 4 ori mai mare decât investițiile în dezvoltarea locală de anul trecut. Republica Moldova poate avansa doar atunci când și oamenii din satele noastre vor simți că viața li se schimbă în bine. O Moldovă europeană este o țară în care lucrurile funcționează, iar oamenii trăiesc în bunăstare și pace”, se arată în mesajul Maiei Sandu.

Precizăm că, astăzi, la ora 9:00 Cabinetul de miniștri se convoacă în ședință, însă pe site-ul Guvernului nu a fost afișată ordinea de zi, așa cum se făcea până în prezent.

#Maia_Sandu #Satul_European #Guvernul #aprobarea_proiectelor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button