Politică

Maia Sandu, întrevedere cu Secretarul general al Organizației Internaționale a Francofoniei: „Mizăm pe sprijin în lupta contra propagandei”

Președinta Maia Sandu a avut, pe 18 martie, o întrevedere cu Secretarul General al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), Louise Mushikiwabo, care se află într-o vizită la Chișinău. Întâlnirea vine în ajunul Zilei Internaționale a Francofoniei, care este marcată anual pe 20 martie, transmite sursa.

„Avem un parteneriat de durată cu Agenția Universitară a Francofoniei care, în 2022, a deschis la Chișinău un birou național, iar studenții de la șase universități au oportunitatea de a se forma ca specialiști în limba franceză. În opt licee din țară sunt clase bilingve francofone, iar din acest an, Universitatea de Stat din Moldova a început pregătirea viitoarelor cadre didactice pentru predarea în limba franceză a matematicii, fizicii, biologiei, în clasele bilingve. Și funcționarii publici pot studia limba franceză în cadrul programului Initiative francophone nationale ”, a menționat șefa statului, pe Facebook.

În cadrul întrevederii, Maia Sandu a mulțumit doamnei Secretar General pentru susținerea de către OIF a sectorului asociativ, dar și pentru pregătirea lingvistică a carabinierilor din cadrul Ministerului de Interne. „Mizăm pe sprijinul OIF în lupta contra propagandei și a dezinformării. În context, am menționat că, recent, operatorul Francofoniei TV5Monde a fost inclus în lista obligatorie de canale TV a distribuitorilor de servicii media prin cablu”, a mai spus șefa statului.

De menționat că Republica Moldova este una dintre cele 88 de țări membre ale marii familii OIF – francofonia reprezentând un spațiu de solidaritate și cooperare din care facem parte.

#Maia_Sandu #Louise_Mushikiwabo#propaganda

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button