Politică

Maia Sandu, la Atena: „Nicio țară, în istoria recentă, nu a suferit și nu s-a sacrificat așa cum o face Ucraina”

Suntem datori să susținem în continuare Ucraina. Nicio țară, în istoria recentă, nu a suferit și nu s-a sacrificat așa cum o face Ucraina. Acțiunile noastre de azi vor determina viața noastră de mâine, a declarat președintele Maia Sandu în cadrul unei mese rotunde organizate de The Economist la Atena, transmite sursa.

Războiul din Ucraina și consecințele lui socio-economice asupra țărilor vecine și a lumii întregi; nevoia de a reconstrui ordinea globală bazată pe valorile umanității și pe respectarea dreptului internațional; importanța de a le oferi cetățenilor un mediu sigur și pașnic, ca o garanție pentru dezvoltarea individuală și a societăților. Sunt principalele subiecte pe care le-a abordat președintele astăzi la Atena în cadrul unei mese rotunde anuale pe teme de actualitate economică „Antiteze, transformări, realizări într-o lume în schimbare”, organizată de publicația „The Economist”.

Am profitat de această largă platformă de discuții pentru a pleda, o dată în plus, pentru încetarea războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei – cea mai mare tragedie a acestui secol, pe care o trăim în timp real cu toții. Am vorbit despre solidaritatea de care au dat dovadă concetățenii noștri față de refugiații ucraineni și despre importanța de a rămâne uniți în continuare, la nivel de țară și la nivelul Europei. Este singura cale să rezistăm în fața crizelor economice, energetice și de securitate care au cuprins întregul nostru continent” a menționat președintele într-o postare pe pagina sa de facebook.

Maia Sandu a mai adăugat că prețurile mari la energie și la produsele alimentare pun la încercare până și cele mai puternice democrații.

E nevoie de soluții urgente pentru a opri creșterea galopantă a prețurilor, pentru ca oameni să nu fie nevoiți să aleagă între pâine și libertate.Am menționat, totodată, că suntem datori să susținem în continuare Ucraina – pentru că nicio țară, în istoria recentă, nu a suferit și nu s-a sacrificat așa cum o face Ucraina -, să apărăm democrația și să stopăm tendințele autoritare. Acțiunile noastre de azi vor determina viața noastră de mâine”, a conchis Maia Sandu.

#Maia_Sandu #Atena #masă rotundă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button