Politică

Maia Sandu merge în Găgăuzia. Se va întâlni și cu Irina Vlah?!

Președinta țării, Maia Sandu, merge sâmbătă, 25 martie, în UTA Găgăuzia, la o acțiune de plantare a copacilor. Informația a fost oferită pentru Realitatea.md de consiliera Maiei Sandu, Irina Gotișan.

„În data de 25 martie 2023, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, merge la o acțiune de plantare a perdelei forestiere de protecție a câmpurilor agricole din satul Avdarma, UTA Găgăuzia. Acțiunile de plantare sunt parte a Programului Național de extindere și Reabilitare a Pădurilor și sunt desfășurate pe tot teritoriul țării, la care sunt îndemnați să participe cetățenii, agenții economici și autoritățile publice”, anunță Gotișan.

Întrebați dacă Maia Sandu ar urma să se vadă și cu bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, reprezentanții instituției prezidențiale au precizat următoarele:

„Acțiunea nu este o vizită oficială a șefei statului în teritoriu, ci o manifestare de atitudine civică pentru îmbunătățirea calității mediului și atenuării efectelor schimbărilor climatice în Republica Moldova. În același timp, îndemnăm toate autoritățile din țară, inclusiv pe cele din UTA Găgăuzia, să manifeste o atitudine civică similară și să se alăture acțiunilor de împădurire pe terenurile identificate și pregătite în acest scop. În acest sens, administrația UTA Găgăuzia poate contacta Întreprinderea pentru Silvicultură Comrat pentru a participa la acțiuni de împădurire din apropiere sau poate contacta administrația Agenției ”MOLDSILVA” pentru a participa la acțiunile de împădurire în oricare alte localități, fără restricții sau coordonare cu vreo autoritate””.

Amintim că Programul Național de Împădurire prevede extinderea în următorii 10 ani a suprafeței de păduri din țara noastră cu cel puțin 145 de mii de hectare, proiectul fiind finanțat din bugetul de stat și din fondurile partenerilor de dezvoltare.

#Maia_Sandu #Găgăuzia #Irina_Vlah

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button