Politică

Maia Sandu, mesaj de Ziua Unirii Basarabiei cu România: „România ajută Republica Moldova continuu și necondiționat”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj dedicat împlinirii a 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Șefa statului a apreciat faptul că România ajută Republica Moldova „continuu și necondiționat”, scrie sursa.

„România ajută Republica Moldova continuu și necondiționat. Aceasta este doar o parte din sprijinul imens acordat de România pe parcursul anilor. Cel mai bun mod de a celebra 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România este să punem în valoare legăturile dintre oamenii de pe cele două maluri ale Prutului, să mulțumim României pentru susținerea constantă dedicată îmbunătățirii vieții tuturor cetățenilor Republicii Moldova și să muncim în continuare pentru a deveni un stat dezvoltat și liber, alături de România, în marea familie europeană”, a scris șefa statului pe pagina sa de Facebook.

În acest sens, Maia Sandu a publica și o listă cu doar o parte din „sprijinul imens acordat de România pe parcursul anilor”.

Și premierul României, Marcel Ciolacu, a transmis miercuri, într-un mesaj cu prilejul marcării Zilei Unirii Basarabiei cu România, că aspirațiile europene ale „fraților noștri de peste Prut” prind contur și că România așteaptă Republica Moldova „cât mai curând posibil în spațiul valorilor democratice europene”.

„Este o sărbătoare de suflet a românilor de pe ambele maluri ale Prutului, Ziua Unirii Basarabiei cu România, în care marcăm actul istoric de la 27 martie 1918, prin care se împlinea voința românilor basarabeni de a reveni la patria mamă după un veac de ocupație țaristă”, a spus Ciolacu, într-un mesaj remis de Guvernul României.

#unire #România #Maia_Sandu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button