Politică

Maia Sandu: Mulți moldoveni cred că Rusia va ataca R. Moldova

Majoritatea moldovenilor pledează pentru păstrarea statutului de neutralitate al țării, inclusiv datorită propagandei Kremlinului și a fricii că Rusia va ataca Republica Moldova dacă va fi dezbătută o eventuală inițiativă de modificare a Constituției. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova într-un interviu pentru France24.

„Constituția prevede statutul de neutralitate și majoritatea moldovenilor continuă să considere că Constituțional nu trebuie modificată. Putem discuta despre motivul pentru care majoritatea își dorește ca Moldova să rămână neutră. Nu cred că majoritatea acestor oameni cred că neutralitatea ne poate menține în siguranță. Propaganda rusă joacă un rol aici, pentru că mulți moldoveni cred că în momentul în care vom începe să discutăm despre modificarea Constituției – Rusia poate ataca Moldova”, spune Maia Sandu, transmite  newsmaker.md.

Potrivit șefei statului, aceasta este „unul dintre narativele utilizate de Rusia atunci când a atacat Ucraina”. 

„Ne confruntăm cu necesitatea de a combate propaganda rusă în Moldova”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, președintele R. Moldova a reiterat că, în prezent, siguranța Moldovei este asigurată în mare parte de Ucraina și curajul armatei ucrainene.

„În același timp, investim în capacitatea noastră de apărare și ne străduim să devenim mai buni în combaterea dezinformării”, a punctat Maia Sandu.

#Maia_Sandu #Moldova #Rusia #statutul_de_neutralitate

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button