Politică

Cavcaliuc: “Împreună cu avocații mei am pregătit dosarul și toate probele care arată nevinovăția mea”

Fostul șef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc intenționează să caute dreptate la CEDO, după ce a fost înștiințat că nu mai este căutat de Interpol.

„Dacă va continua să încrimineze niște falsuri, Republica Moldova va pierde mai multe dosare la CEDO. Împreună cu avocații mei am pregătit dosarul și toate probele care arată nevinovăția mea, abuzurile și falsurile pe care le-au făcut cei din Republica Moldova doar pentru a-mi fabrica dosare penale. 

În următoarele zile, toate aceste materiale, împreună cu cererea, vor fi depuse la Înalta Curte”, a declarat Cavcaliuc într-o nouă înregistrare video de la Londra, transmite sursa.

În această ordine de idei, Cavcaliuc se arată sigur că va reveni în țară, însă, nu pentru a fi atras la răspundere, ci pentru a le cere socoteală altora.  

„Cel mai important este faptul că în urma acestei decizii eu voi fi gata să revin în Republica Moldova pentru ca  să începem procesul de sancționare a tuturor celor care au participat la fabricarea dosarelor penale. Nu am comis ilegalități pe parcursul activității  mele profesionale. Nu-mi este frică de nimic. Adevărații infractori nici nu sunt cercetați dar sunt acoperiți de anumite persoane interesate, dar cu acest informații voi veni mai târziu și cu probe concrete”, a menționat Cavcaliuc.

#Cavcaliuc #CEDO #Interpol

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button