Politică

Maia Sandu s-a întâlnit cu Regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos! Despre ce au discutat

Șefa statului Maia Sandu s-a întâlnit la Haga cu Majestatea Sa, Regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos. Relațiile bilaterale, procesul de aderare la UE și sprijinul pe care ni-l oferă partenerii olandezi în mai multe domenii au fost discutate în cadrul întrevederii, transmite sursa.

„Am discutat cu Regele Willem-Alexander și despre aprofundarea relațiilor economice și creșterea schimburilor comerciale. Suntem interesați să colaborăm în sectorul agroalimentar. La fel, am vorbit cu Majestatea Sa despre riscurile de securitate din regiunea noastră, dar și despre acțiunile pe care le întreprindem ca să sporim reziliența țării. Uniunea Europeană este un proiect al păcii și al democrației, de aceea vrem să facem parte din acest proiect”, a declarant Maia Sandu.

În perioada 4-5 septembrie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită de lucru în Regatul Țărilor de Jos pentru a promova aderarea țării noastre la UE și relațiile economice bilaterale.

Șefa statului deja s-a întâlnit cu cetățenii moldoveni stabiliți în Țările de Jos.

În data de 6 septembrie, șefa statului va merge la București, pentru a participa la Summitul Inițiativei celor Trei Mări, unde se va întâlni cu șefi de stat și de guvern din Europa Centrală și va discuta investițiile în proiecte de infrastructură care ne vor conecta la UE.

Până la sfârșitul acestui an, președinta Maia Sandu va avea mai multe vizite în țările Uniunii Europene pentru a discuta cu partenerii europeni și a consolida susținerea lor politică pentru inițierea negocierilor de aderare la UE.

#Maia_Sandu #Regele_Willem-Alexander #Țările_de_Jos

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button