Politică

Maia Sandu va convoca ședința Consiliului Suprem de Securitate

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va convoca astăzi, 24 noiembrie, în prima parte a zilei, ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Se va discuta despre provocările ce țin de asigurarea cu resurse energetice a țării noastre, transmite sursa.

De asemenea, președintele a convocat pentru această dimineață ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană (CNIE). 

Membrii Comisiei vor evalua progresul obținut în realizarea Planului de acțiuni pentru implementarea condițiilor înaintate în contextul acordării Republicii Moldova a statutului de țară candidată la UE. De asemenea, vor fi discutate prioritățile de integrare europeană pentru perioada următoare.

Reamintim că Rusia a lansat miercuri, 23 noiembrie, un nou raid cu rachete asupra Ucrainei, lovind cel puțin o infrastructură critică din Kiev. Furnizorul local de electricitate a anunțat întreruperi de curent, în timp ce orașul Lvov a rămas complet fără energie în urma atacului rusesc.

Astfel, o nouă pană de curent a lovit și Republica Moldova. Curentul a dispărut în mai multe raioane ale țării și în Chișinău. O asemenea deconectare în masă a avut loc și pe data de 15 noiembrie.

#Maia_Sandu #Moldova #ședința #Consiliul_Suprem_de_Securitate #CNIE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button