Politică

Dodon, după ce Gavrilița a anunțat că face parte din cei sancționați de SUA: „Ambasadorul a arătat cine este șeful casei”

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu o reacție, după ce SUA a făcut o listă cu 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție și interferență în alegeri, care au adus prejudicii grave Republicii Moldova, iar Natalia Gavrilița a precizat că pe lista celor sancționați se numără și Igor Dodon. În acest context, fostul șef de stat susține că „ambasadorul SUA a arătat ieri cine este șeful casei”, transmite sursa.

„Avem o țară independentă, suverană, iar când cineva din afară ne spune că această persoană este rea, iar aceasta este bună, ne transformăm într-o republică bananieră. Faptul că au inclus sancțiuni și așa mai departe, zic din nou, fiecare țară are propriile interese și le înțeleg, dar noi, ca țară, trebuie să avem propria poziție atât în ​​raport cu rușii, cât și în raport cu americanii.

Cetățenii moldoveni sunt folosiți astăzi pentru interese geopolitice, iar apariția de ieri a ambasadorului SUA în presă este un semnal direct: „Noi suntem stăpânii aici, şi aşa cum spunem noi, aşa să fie”. Și nu contează dacă este Plahotniuc, pe care Statele Unite l-au folosit împotriva Rusiei, sau altcineva. Folosit și aruncat. Maia Sandu nu a înțeles acest lucru, iar aceasta este greșeala ei”, se arată în reacția socialistului.

Reamintește că miercuri, 26 octombrie, SUA au introdus sancțiuni împotriva a doi oligarhi moldoveni, fugiți din țară. Este vorba despre Vladimir Plahotniuc și deputatul fugar Ilan Șor. Sancțiunile prevăd inclusiv faptul că cei doi nu pot intra pe teritoriul Statelor Unite ca și imigranți sau non-imigranți.

La scurt timp după anunțul făcut de ambasadorul SUA, la Chișinău, Kent D. Logsdon, prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, au susținut o conferință de presă. Astfel, potrivit prim-ministrei, pe lista celor sancționați, sunt menționați și cei care au beneficiat de ajutor financiar ilegal în timpul campaniilor electorale, iar printre acestea se numără Igor Dodon și Mișcarea de Alternativă Națională.

#Dodon #sancțiuni_SUA #reacția

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button