Război în Ucraina

Matvienko, despre sancțiunile impuse de R. Moldova împotriva Rusiei

Politica de sancțiuni a R. Moldova împotriva Rusiei și refuzul de a coopera cu țările CSI nu fac decât să dăuneze Chișinăului și cetățenilor. Declarația a fost făcută de președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko.

”Au impus sancțiuni. Ei bine, ce fel de sancțiuni poate impune R. Moldova Rusiei? Bineînțeles, este un mod de a face politică și, din nou, de a face pe plac Occidentului. Ce sancțiuni ne pot impune? Ei bine, e ridicol. Ei impun sancțiuni împotriva propriului popor și a propriei țări… Vor renunța la gazul rusesc? Ei bine, să renunțe. Și ce vor arde la iarnă pentru a se încălzi? Cu tizic? Cu paie? Asemenea demersuri nu trebuie luate în serios”, a declarat președintele Consiliului Federației, transmite sursa.

Președintele camerei superioare a parlamentului rus a sfătuit autoritățile moldovenești să se ghideze în activitatea lor politică și statală nu de sfaturile din exterior, ci de interesul cetățenilor.

”Dacă R. Moldova va avea o astfel de atitudine, suntem gata să continuăm cooperarea cu ei. Nu, este alegerea lor. Mai bine să înveți din experiența altcuiva. Ei fac o greșeală evidentă prin care au trecut deja multe țări din cauza prostiei lor”, a menționat Matvienko.

Senatorul a reamintit că, în ultimii ani, R. Moldova practic nu a participat la lucrările CSI, astfel că poziția ei în problema sancțiunilor ”nu crează nicio amenințare sau problemă pentru CSI”.

”Prin acest comportament, R. Moldova își creează probleme, pentru că se izolează de oportunitățile uriașe de dezvoltare a cooperării economice cu țările CSI, a cooperării industriale, pierde piețe pentru produsele sale, de care nimeni n-are nevoie, cu excepția piețelor CSI. Prin urmare, printr-o astfel de decizie, R. Moldova își provoacă pagube uriașe”, a subliniat Matvienko.

În prezent, R. Moldova susține sancțiunile antiruse ale Occidentului în sectorul financiar și bancar. Anterior, președintele Maia Sandu a declarat că R. Moldova nu se poate alătura pe deplin sancțiunilor din cauza economiei naționale slabe. 

#Matvienko #război #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button