Politică

Mazeiks: UE continuă proiecte în Găgăuzia, dar fără cooperare cu Guțul

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, a spus că Uniunea Europeană continuă să implementeze proiecte în Găgăuzia, dar nu consideră posibilă construirea unei cooperări cu actuala bașcană, Eugenia Guțul, transmite infotag.md.

El a declarat acest lucru în cadrul emisiunii „Săptămâna nouă cu Anatoly Golya” de pe postul TV8. „Nu există nicio posibilitate de interacțiune cu bașcana până când nu se clarifică, inclusiv despre cine reprezintă ea – poporul găgăuz sau un infractor condamnat”, citează Mazeiks.

„În legătură cu (Ilan) Șor, există un verdict final din partea instanței moldovenești, iar dacă Evgenia Guțul continuă să vorbească în numele lui Șor și „echipei sale”, atunci ne este foarte greu să construim o cooperare cu ea” el a spus.

Totodată, diplomatul a subliniat că cooperarea UE cu Găgăuzia continuă.

“Asta nu înseamnă că ne oprim cooperarea și proiectele în Găgăuzia. Este important pentru noi ca toată țara să se dezvolte, ca toată țara să susțină procesul de integrare europeană. Dar momentan nu vedem oportunitatea de a construi cooperarea cu bașcanul”, a conchis Janis Mazeiks.

Luni, președintele Maia Sandu a declarat că nu intenționează să semneze un decret privind includerea bașcanului Găgăuziei, Eugenia Guțul, în Guvernul Republicii Moldova, atâta timp cât ea „continuă să lucreze pentru un grup infracțional”.

Guțul subliniaza constant ca implementeaza proiecte in Gagauzia pe cheltuiala oligarhului fugar Ilan Șor. Ea îl mai numește pe „liderul nostru” Șor, care a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru participarea la furtul a un miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova.

#Mazeiks #UE #Guțul

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button