EconomiePolitică

Mažeiks: UE și partenerii de dezvoltare au alocat aproximativ 1,2 miliarde de euro în asistență Moldovei

Este o sumă fără precedent, a declarat șeful Delegației UE în Republica Moldova, Janis Mažeiks, într-un interviu exclusiv la programul Moldova Gândește, transmite sursa.

El a adăugat că finanțarea proiectelor de către Uniunea Europeană și partenerii săi va continua.

„Uniunea Europeană implementează proiecte în toată lumea. Unul dintre principiile pe care se construiește Uniunea Europeană este solidaritatea. Și aceasta nu este doar solidaritate în cuvinte, ci și solidaritate în fapte și, bineînțeles, în sprijinul financiar pe care îl avem. Acest sprijin este oferit și Republicii Moldova, încă de la începutul stabilirii relațiilor noastre.

Cantitatea de asistență a crescut pe măsură ce relația noastră s-a adâncit. Mai întâi a fost Acordul de Asociere, apoi Acordul de Liber Schimb, iar acum sprijinul a devenit mult mai intens, de când Republica Moldova a devenit țară candidată la aderarea la UE”, a spus Mažeiks.

El a menționat că UE este prezentă în Republica Moldova în literalmente în fiecare sferă de activitate socială. De la infrastructură, repararea și îmbunătățirea eficienței energetice a școlilor și grădinițelor, îmbunătățirea condițiilor sanitare în satele și orașele moldovenești, construirea de sisteme de alimentare cu apă, iluminat modern până la sprijinirea fermierilor și a presei independente.

#Mažeiks #Moldova #ajutor_financiar

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button