Război în Ucraina

Medvedev: Vor avea electricitate dacă vor recunoaşte anexările

Dacă vrea să scape de „problemele” la capitolul energiei electrice, Ucraina trebuie să recunoască anexarea de către Rusia a 19% din teritoriul său.

Declarația a fost făcută vineri, 28 octombrie, de vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, notează The Moscow Times, transmite sursa.

Potrivit lui Medvedev, tentativele Ucrainei de a achiziționa energie electrică din Europa „nu vor asigura stabilitatea dorită”, întrucât aceasta nu va duce decât la creşterea preţului la energie în Europa.

„Calea către stabilizarea aprovizionării cu energie electrică este alta. Trebuie recunoscută legitimitatea cerinţelor Rusiei în cadrul «operaţiunii militare speciale» şi rezultatele ei, reflectate în Constituţia noastră. Şi atunci se va rezolva şi problema curentului”, susţine oficialul Kremlinului.

Cu puțin timp în urmă, „Compania de energie a Ucrainei” (ECU), a cumpărat în premieră energie electrică din Slovacia, pentru a sprijini sistemul energetic al Ucrainei, în cazul unui deficit al capacității de generare.

Rusia a început să atace masiv obiectele infrastructurii critice din sectorul energetic al Ucrainei pe 10 octombrie.

Președintele rus Vladimir Putin calificat raidurile aeriene drept un răspuns la „atacul terorist” de pe podul din Crimeea, în urma căruia un automobil și o linie de cale ferată au fost scoase din funcțiune.

Pe parcursul întregii perioade de atacuri cu ajutorul rachetelor de croazieră și a dronelor iraniene, au fost deteriorate peste 30% din instalațiile energetice din toată Ucraina.

În regiunile Cernihiv, Cerkasî și Jîtomir este limitat consumul de energie, iar în Kiev se atestă un deficit de energie electrică de 30%.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button