Politică

Mesajul de Ziua Europei: „Împreună mai puternici”. Ambasadorului UE și trupa Zdob și Zdub invită toți cetățenii să viziteze Orășelul European

„Împreună mai puternici”. Acesta este mesajul din acest an de Ziua Europei. Cu această ocazie, ambasadorul UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, împreună cu trupa Zdob și Zdub invită toți cetățenii să viziteze Orășelul European. Acesta va avea loc pe 13 mai la Chișinău și pe 20 mai la Leova, informează sursa.

„Prieteni, Uniunea Europeană și-a exprimat ferm și a demonstrat, de-a lungul anilor, prin acțiuni concrete, solidaritatea cu Republica Moldova. Unitatea statelor membre ale UE, în acest demers al solidarității, a fost și este de neclintit. Spiritul solidarității și unității l-am constatat și aici, în această țară mică, dar frumoasă”, a transmis oficialul european.

Totodată, Mažeiks și-a demonstrat aprecierea față de poporul moldovean, care a fost alături de oamenii ce au fugit de război:

„În timp ce în țara vecină, Ucraina, Rusia continuă să comită atrocități de nedescris, distruge orașe și sate, omoară oameni pașnici, moldovenii au dat dovadă de o empatie și deschidere fără precedent în a împărți casa și masa cu refugiații din Ucraina”.

Mai mult, ambasadorul susține că orășelul European a fost construit sub „egida solidarității pentru bine și viitor”, dar „surpriza noastră nu se încheie aici”, a conchis pe final Jānis Mažeiks, iar în video apare și trupa Zdob și Zdub.

#Republica_Moldova #Ziua_Europei #Uniunea_Europeana

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button