Politică

Mesajul Doinei Gherman la reuniunea „United for Ukraine”: „Credem într-o Ucraină liberă, într-o Moldova sigură și într-o Europă unită”

„Credem într-o Ucraină liberă, într-o Moldova sigură și într-o Europă unită”. Mesajul a fost transmis de vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman, care a participat la reuniunea Rețelei parlamentare globale de susținere a Ucrainei „United for Ukraine” (U4U), transmite sursa.

În marja vizitei, Gherman a avut o întrevedere cu vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei, Olena Kondratiuk. 

Cele două oficiale au discutat despre condamnarea invaziei ruse, anexarea ilegală a teritoriilor din estul Ucrainei, încălcarea drepturilor internaționale și drepturilor omului, se arată într-un comunicat emis de Legislativ.

De asemenea, discuția a vizat parcursul european comun al Republicii Moldova și Ucrainei pentru aderarea la Uniunea Europeană. 

„Vom continua să ajutăm refugiații ucraineni așa cum am făcut-o din prima zi, prin solidaritate și unitate. Credem într-o Ucraină liberă, într-o Moldova sigură și într-o Europă unită”, a menționat vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman.

Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a vizat colaborarea dintre Parlamentul Republicii Moldova și Rada Supremă a Ucrainei în vederea adoptării unei rezoluții care vizează deportarea copiilor ucraineni de către Federația Rusă.

Totodată, vicepreședinta Doina Gherman a lansat o invitație omoloagei sale, Olena Kondratiuk, de a vizita Republica Moldova.

De menționat că Rețeaua parlamentară globală „United for Ukraine” (U4U) reunește 350 de foști și actuali membri ai parlamentelor, precum și oficiali din peste 30 de țări care sprijină Ucraina în țările lor de origine și la nivel internațional.

Evenimentul, organizat în contextul împlinirii a doi ani de la declanșarea războiului de agresiune a Federației Ruse împotriva Ucrainei, a avut loc în perioada 23-24 februarie, la Kiev. 

În cadrul evenimentului, care a reunit parlamentari europeni și ucraineni, s-a discutat despre sprijinul acordat Ucrainei de către reprezentanții parlamentelor europene în lupta împotriva agresorului rus. 

Prezenți la eveniment, președinții comisiilor pentru afaceri externe din statele membre ale Uniunii Europene, precum și reprezentanții rețelei parlamentare globale „United for Ukraine” au adoptat o declarație în care au exprimat respectul și admirația profundă pentru apărarea eroică a Ucrainei și pentru valorile democratice comune.

#reuniune#vizită#Doina_Gherman#Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button