Politică

Mesajul Maiei Sandu după atacul armat de la universitatea din Praga: ,,Moldova este solidară cu poporul ceh”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a transmis un mesaj de compasiune după atacul armat de la o universitate din Praga, în care au fost uciși cel puțin 15 oameni, iar alte câteva zeci de persoane au fost rănite. Într-o postare pe X, Sandu spune că vestea a îndurerat-o, potrivit sursei.

„Sunt profund întristată de vestea tragică a atacului armat care a avut loc astăzi în centrul orașului Praga. Inima este alături de familiile victimelor și toți cei afectați de acest act de violență. Moldova este solidară cu poporul ceh”, este mesajul transmis de Maia Sandu. 

Un mesaj de condoleanțe a transmis și premierul Dorin Recean.

Am aflat cu tristețe știrile sfâșietoare despre tragicul incident armat din Praga.Transmit cele mai sincere condoleanțe familiilor victimelor și poporul ceh. În aceste momente de durere, suntem uniți în tristețe și solidaritate cu Cehia”, a scris premierul pe Twitter. 

Atacul de la universitate a avut loc joi după-amiază, 21 decembrie. Tânărul care a deschis focul a fost lichidat. Nu se cunosc deocamdată motivele din spatele atacului. 

Individul care a deschis focul omorând și rănind zeci de persoane la Praga era un tânăr de 24 de ani, student al Facultății de Arte a Universității Caroline. El locuia la 21 de kilometri de capitala Cehiei. Bărbatul a fost identificat ca fiind David Kozák. Potrivit poliției, tatăl atacatorului a fost găsit și el mort.

#Maia_Sandu#mesaj#Cehia#atac

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button