PoliticăSocietate

Șefa ANI nu intenționează să lase fotoliul înainte de finalizarea mandatului: Declarații despre demisia sa

Șefa Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci, nu intenționează să lase fotoliul înainte de finalizarea mandatului. „Pentru ce trebuie să demisionez? Că mi-am făcut atribuțiile funcționale, că în 4 ani de mandat am construit o instituție care din start nu a fost dorita de cei din Moldova?”, a declarat aceasta, la Puterea a 4-a de la N4, transmite sursa.

„În 2018 când am trecut pragul am găsit o instituție fără structură, buget, inspectori de integritate. În acești ani am reușit să avem 30 de inspectori. În toți acești 4 ani chiar am făcut ca această instituție să aibă condiții, un sediu. 

Ca și conducător am înțeles sunt deprinsă cu atacuri și presiune, dar ca mamă și acei doi copii care acasă erau și părinții tăi ca și fiica aici e mai dificil. Copii meu erau acasă, și dimineața”, a spus aceasta.

Întrebată dacă va demisiona, după o declarație a șefei statului, Rodica Antoci a spus că pentru a pleca trebuie să fie motive clare.

„Pentru a pleca trebuie să spună care sunt motivele, probabil în toți acești ani Autoritatea a fost funcțională și a îndeplinit obligațiunile. Mai am 11 luni. Îmi duc frumos cu demnitate mandatul”, a spus aceasta.

Președinta Autorității Naționale de Integritate (ANI), Rodica Antoci și o angajată ANI au fost citate la Procuratura Anticorupție pentru audieri în calitate de bănuite într-o cauză penală pentru depășire de serviciu.

Săptămâna trecută, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul președintei ANI, în automobilul de serviciu și automobilul personal al acesteia, precum și în biroul de serviciu din incinta ANI.

De asemenea, perchezițiile au avut loc la domiciliul angajatei ANI și în două birouri de serviciu utilizate de aceasta din incinta ANI, precum și la sediul celor doi agenți economici cu care au fost încheiate contractele.

În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost ridicate telefoane, calculatoare, documente, agende și alte înscrisuri, care urmează să fie cercetate de către procurori și să le dea o apreciere asupra relevanței probatorii a acestora pe cazul investigat.

Autoritatea Națională de Integritate a venit cu mai multe precizări, după ce procurorii au luat cu asalt domiciliul președintei instituției, Rodica Antoci.

Șefa ANI a fost vizată în mai multe articole, în care i s-au adus acuzații de trafic de influență, dar și neconcordanțe în averea declarată și cea deținută.

#ANI #Rodica_Antoci #Procuratura_Anticorupție #percheziții

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button