InternaţionalPolitică

Mesajul președintelui Ucrainei privind ziua de 16 februarie: „Noi o vom face Ziua Unității”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis recent un mesaj în care a vorbit despre „tăria” țării sale în condițiile în care o invazie rusească devine tot mai iminentă. Liderul ucrainean a spus, conform BBC, că a aflat de informațiile SUA conform cărora Rusia ar urma să invadeze Ucraina miercuri, 16 februarie. Zelenski a spus că 16 februarie va fi proclamată „o zi a unității”, scrie sursa.

„Suntem amenințați din nou cu un mare război, iar data invaziei militare a fost stabilită”, a transmis Zelenski.

„Nu este prima dată. Dar astăzi, statul nostru este mai puternic ca niciodată. Ne dorim pace și vrem să rezolvăm toate problemele exclusiv prin negocieri”, a adăugat el.

„Ni s-a spus că 16 februarie va fi ziua atacului, dar noi o vom face Ziua Unității” a spus președintele ucrainean.

Președintele Ucrainei a spus și că regiunile separatiste din estul țării, dar și peninsula Crimeea, se vor întoarce la Ucraina prin metode diplomatice.

Zelenski a lăudat, de asemenea, armata Ucrainei și a spus că ea este „mult mai puternică decât era în urmă cu opt ani”.

El a mai spus și că în 16 februarie „vom arbora drapelul național, ne vom pune cocarde albastru-galbene și vom arăta lumii unitatea noastră”.

Cu puțin timp înainte, Statele Unite au anunțat că își închid ambasada de la Kiev și că își vor muta diplomații în vestul Ucrainei.

Conform Casei Albe, Rusia poate invada oricând Ucraina, iar cel mai probabil scenariu e că invazia va începe cu un bombardament.

Concomitent, Statele Unite au cerut cetățenilor americani aflați în Ucraina să părăsească țara înainte să fie prea târziu, mai precis în cel mult 48 de ore. Cu toate acestea, americanii spun că încă nu au renunțat la calea diplomatică de rezolvare a conflictului.

Recent, Consiliul Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a pregătit două proiecte de rezoluţie asupra recunoaşterii republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei.

#Ucraina #SUA #Zelenski #invazie_militară #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button