Economie

Meta (Facebook) a părăsit TOP-ul celor mai valoroase companii din lume

Meta (Facebook) a ieșit din top zece cele mai valoroase companii din lume. Acțiunile companiei au scăzut cu circa 40%, după ce a anunțat o reducere a numărului utilizatorilor pentru prima dată în istorie.

Facebook a anunțat la începutul lui februarie că a pierdut aproximativ un milion de utilizatori zilnici în ultimul trimestru al anului 2021, comparativ cu trimestrul precedent, marcând prima scădere a utilizatorilor în istoria rețelei de socializare. Ulterior, acțiunile Meta au scăzut cu 26,4% într-o singură zi, pe 3 februarie, iar capitalizarea de piață s-a redus cu 240 de miliarde de dolari, transmite sursa.

De atunci, prețul acțiunilor a continuat să se prăbușească. Meta este acum a 11-a cea mai valoroasă companie din lume, cu o capitalizare de piață de 565,4 miliarde de dolari, arată un clasament Bloomberg. Anterior a fost pe locul șase, pe baza prețului record al acțiunilor Meta, din septembrie 2021, scrie Biziday.

Totodată, averea CEO-ului Meta, Mark Zuckerberg, a scăzut puternic. În prezent, Zuckerberg are o avere de 78,8 miliarde de dolari, în scădere cu peste 46 de miliarde faţă de începutul anului.

Cea mai valoroasă companie din lume este de Apple, cu o capitalizare de piață de 2,8 mii de miliarde de dolari, urmată de Microsoft, cu 2,2 mii de miliarde. Locul Meta în top 10 a fost luat de companie chineză Tencent.

#Facebook #Meta #Zuckerberg

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button