Internaţional

Mihail Podoliak a transmis Kremlinului că teritoriile ocupate temporar de ruşi vor fi eliberate de sub ocupaţie

Mihail Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, a transmis Kremlinului că nu există teritorii ale Ucrainei care ar fi menţionate în Constituția Federației Ruse, ci doar teritorii ocupate temporar de ruşi, care, în cele din urmă, vor fi eliberate de sub ocupaţie, transmite sursa.

Potrivit RBC, Podoliak a făcut aceste precizări după ce Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat pentru The New York Times că nu există motive pentru încheierea unui acord de pace cu Ucraina şi a adăugat că Moscova intenționează să controleze teritoriile, „toate acele teritorii care sunt înscrise în Constituția ţării noastre ca fiind ale noastre”. 

„Nu există teritorii ale Ucrainei înscrise în Constituția Rusiei, pe care Rusia le pretinde… Există doar teritorii ale Ucrainei ocupate temporar, în care au loc ostilități active. Teritoriile vor fi eliberate” – a reacţionat consilierul administraţiei preşedintelui ucrainean. Potrivit lui Podoliak, „Constituția Rusiei nu are nimic de-a face cu documente juridice stabile și conținutul acesteia nu poate fi luat în considerare”.

Rusia doreşte să controleze toate teritoriile a căror apartenenţă este stabilită în Constituţia Federaţiei Ruse ca aparţinând ei, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un interviu pentru publicaţia americană The New York Times, potrivit agenţiei oficiale de presă TASS și Agerpres.

Întrebat de jurnalistul ziarului american dacă Rusia intenţionează să ocupe şi alte teritorii din Ucraina, Peskov a răspuns: „Nu”. „Vrem doar să controlăm toate acele teritorii care în prezent sunt înscrise în Constituţia ţării noastre ca fiind ale noastre”, a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus.

#Kiev #Moscova #ocupație_rusă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button