Societate

Mii de persoane au traversat hotarul de Revelion. Care au fost cele mai tranzitate puncte de trecere

Peste 18 mii de persoane au traversat hotarul de Revelion. 11 mii de treceri au fost înregistrate pe sensul de intrare în țară. La frontiera moldo-română au fost atestate circa șapte mii de treceri, la frontiera cu Ucraina – peste cinci mii, iar la Aeroport, circa șase mii. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere ale frontierei rămân a fi: Aeroportul Internațional Chișinău, Leușeni, Sculeni, Otaci, Criva și Giurgiulești-Galați. 

La trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în Republica Moldova, au fost completate 1 103 fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Numărul de traversări al mijloacelor de transport a fost de 4 348 de treceri, dintre care 2 581 de traversări prin punctele de trecere a frontierei moldo-române și alte 1 768 treceri la hotar cu Ucraina.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

  • cinci încălcări privind regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
  • două cazuri de trafic ilegal de bunuri și de încălcare a regulilor de folosire a vinietei;
  • 21 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76\\\’ al CC al RM).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 241 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button