InternaţionalRăzboi în Ucraina

Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat un atac cu rachete ATACMS la Sevastopol: ceea ce se știe

Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat că în timpul respingerii atacului din Sevastopolul ocupat din 23 iunie, forțele ruse de apărare aeriană au distrus patru rachete americane „ATACMS”.

Acest lucru a fost raportat de Ministerul Apărării al Federației Ruse în Telegram.

„O altă rachetă, ca urmare a impactului echipamentului de apărare aeriană asupra secțiunii finale, a deviat de la traiectoria de zbor cu detonarea focosului în aer deasupra teritoriului orașului”, a adăugat Ministerul Apărării al Rusiei.

Departamentul a mai raportat că peste 20 de civili, inclusiv copii, au fost răniți ca urmare a căderii fragmentelor de submuniții cluster.

În urma bombardării Sevastopolului, 124 de persoane au fost rănite, inclusiv 27 de copii, relatează agenția de știri de propagandă RIA „Novosti Krym” cu referire la asistentul șefului Ministerului Sănătății al Federației Ruse.

Potrivit acestuia, medicii din alte regiuni au fost implicați suplimentar în acordarea de asistență medicală victimelor.

Totodată, Maria Lvova-Belova, comisarul președintelui Rusiei pentru drepturile copilului, a informat RIA „Novosti Krym” că cei cinci copii răniți la Sevastopol sunt în stare gravă.

În plus, primarul din Magadan Yuriy Grishan a raportat că fiica de 9 ani a viceprimarului Magadan Oleg Averyanov a murit în timpul atacului de la Sevastopol.

Așa-numitul guvernator al Sevastopolului Mykhailo Razvozhaev a anunțat ulterior că numărul morților a crescut la cinci persoane.

“În prezent, avem 124 de victime. Trei copii morți și doi adulți morți, cinci copii sunt la terapie intensivă”, a spus “guvernatorul” Sevastopolului.

Potrivit informațiilor detaliate ale lui Razvozhaev, 4 persoane au murit, dintre care 2 copii. 144 de persoane au solicitat ajutor medical, dintre care 82 au fost internate (55 de adulți și 27 de copii).

În Sevastopolul ocupat, pe 23 iunie, s-au auzit explozii din golful Kozacha. Era zgomotos și în zona Evpatoria din vestul Crimeei.

La rândul lor, autoritățile ucrainene și Forțele Armate ale Ucrainei au cerut în mod repetat Crimeei să se abțină de la vizitarea plajelor, a stațiunilor din apropierea instalațiilor militare rusești din Crimeea și, de asemenea, să evite locurile de adunare în masă a oamenilor.

Partea ucraineană a afirmat în mod repetat că instalațiile militare din Crimeea sunt o țintă legitimă a Forțelor Armate ucrainene. Atacurile nu se vor opri până când peninsula nu va fi deocupată de armata ucraineană.

#Sevastopol #ATACMS #atacuri #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button