Politică

Ion Chicu va candida la funcția de președinte al Moldovei. Partidul său boicotează referendumul

Ex-premierul Ion Chicu va candida la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din această toamnă, din partea formațiunii sale – Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM). Anunțul a fost făcut pe 24 iunie de către PDCM. Totodată, formațiunea a menționat că boicotează referendumul privind eurointegrarea țării noastre, prin nepromovarea acestuia, pe motiv că ar fi „antidemocratic” și „speculativ”, transmite sursa

Pe 22 iunie, la Chișinău, s-a întrunit în ședință Consiliul Politic Național al PDCM.

Subiectul principal la reuniunea conducătorilor PDCM a fost participarea formațiunii la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din toamnă.

Prin decizia Consiliului Politic Național, Ion Chicu – președinte PDCM, a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024.Totodată, considerând caracterul antidemocratic și speculativ al referendumului inițiat în scopuri electorale de către președintele actual al Republicii Moldova, precum și riscurile pentru ordinea constituțională a țării pe care le comportă acest exercițiu inutil din perspectiva europeană a țării noastre, CPN al PDCM a decis boicotarea referendumului prin neparticipare în campania de promovare a acestuia și îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să nu se lase atrași în jocurile periculoase ale guvernării actuale pentru existența de mai departe ale statului nostru”, se arată într-un comunicat publicat de PDCM.

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 20 octombrie. Concomitent, se va desfășura și un referendum constituțional inițiat de președinta țării, Maia Sandu, în cadrul căruia cetățenii Republicii Moldova vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.

Printre cei care au anunțat deja oficial că vor candida se numără:

– Maia Sandu (actuala președintă a țării);
– Tudor Ulianovschi (ex-ministru de externe în guvernul Filip);
– Andrei Năstase (fondatorul Platformei DA, ex-ministru de interne);
– Vlad Filat (lider PLDM);
– Ion Chicu (lider PDCM, fost prim-ministru).

#Chicu #președinte #alegeri #candidat

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button