Război în Ucraina

Ministerul Apărării al Federației Ruse: rapoartele despre „descoperiri în domeniul apărării” în prima linie nu sunt adevărate

Rapoartele despre „descoperiri în domeniul apărării” în diferite părți ale liniei de contact din Ucraina nu corespund realității, potrivit unui comunicat oficial al Ministerului rus al Apărării, difuzat în seara zilei de 11 mai, transmite sursa.

Departamentul a mai subliniat că „situația generală din zona NVO este sub control”.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat că trei încercări ale Forțelor Armate ale Ucrainei de a efectua recunoașteri în forță au fost dejucate în direcția Donețk, iar opt atacuri au fost, de asemenea, respinse. Tot în mesajul departamentului se spune că mercenarii Wagner PMC continuă să avanseze în partea de vest a lui Bakhmut.

În unele canale de telegram pro-militare, în seara zilei de 11 mai, au început să circule informații despre contraofensiva presupusă lansată a Forțelor Armate ale Ucrainei. În special, s-a raportat despre descoperirea armatei ucrainene în regiunea Soledar și despre operațiunea de încercuire a rușilor în Bakhmut, precum și despre un număr mare de tancuri ucrainene în apropiere de Harkov, îndreptându-se spre granița cu Federația Rusă.

La Kiev, ei nu au făcut niciun comentariu cu privire la posibila mișcare a trupelor lor. Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, într-un interviu acordat presei britanice, a declarat cu o zi înainte că este nevoie de „puțin mai mult timp” pentru pregătirea contraofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei.

#Ministerul_Apărării_al_Federației_Ruse #domeniul_apărării #război_în_Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button