Politică

Ministerul Culturii pregătește un program artistic pentru Adunarea Națională „Moldova Europeană” de pe 21 mai

Ministerul Culturii pregătește un program artistic pentru Adunarea Națională „Moldova Europeană” de pe 21 mai . Despre aceasta a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă. Totodată, el a menționat că la eveniment va putea participa și diaspora, care a manifestat un interes sporit față de această inițiativă, informează sursa.

„Este creat un grup de lucru condus de secretarul general al Guvernului. Logistica evenimentului este asigurată de Ministerul Culturii, prin intermediul Moldova Concert. Astfel, scena va fi instalată în Paiața Marii Adunări Naționale prin concursul colegilor de la Ministerul Culturii. La moment, se lucrează și la un program artistic și detalii privitor la vorbitorii care vor participa. Reiterăm că este un eveniment al cetățenilor, în care Moldova spune clar și ferm DA cursului ireversibil de aderare la UE”, a declarat Daniel Vodă.

Totodată, purtătorul de cuvânt a menționat că în scurt timp va fi lansat și un site al evenimentului unde cetățenii se vor putea informa despre program. 

De asemenea, Daniel Vodă spune că este impresionat de numărul mare al cetățenilor din diaspora care susțin Adunarea Națională Moldova Europeană.

„Sunt cetățeni care vor să organizeze evenimente similare în statele în care sunt, vor să revină acasă pentru a participa la Chișinău. Diaspora se mobilizează. Vom avea detalii suplimentare despre modul în care diaspora poate participa la Adunarea Națională Moldova Europeană”, a subliniat Vodă.

TV8.md reamintește că președinta Maia Sandu a anunțat că va convoca pe 21 mai, la ora 11:00, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), o adunare a cetățenilor, „în care să spunem lumii că suntem europeni și că aceasta e calea aleasă de noi”.

„Am vrut să mă adresez direct oamenilor. Chiar dacă avem anumite supărări, păreri diferite, acum nu e momentul de ceartă și dezbinare. Acum e momentul să ne unim și să devenim împreună parte a familiei europene. Vin cu acest îndemn, pentru că în momentele cruciale, deciziile mari nu se iau doar de politicieni. Deciziile mari se iau de oameni în PMAN. Suntem la o mare răscruce. Ce facem acum va influența viețile noastre, ale copiilor noștri și ale copiilor copiilor noștri”, a declarat Maia Sandu.

#Ministrul_Culturii #Moldova_Europeana #UE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button