Economie

Ministerul Finanţelor se alătură campaniei Global Money Week 2024

Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova se alătură campaniei internaţionale de educaţie financiară Global Money Week 2024 (GMW 2024) şi va desfăşura în perioada 18-22 martie o serie de evenimente destinate promovării rolului şi importanţei cunoştinţelor financiare de bază în dezvoltarea societăţii.

Conform informaţiilor transmise de serviciul de presă al ministerului către Infotag, în ziua de luni, cu susţinerea Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale şi a organizaţiei publice FINEDU, va fi organizată o “Joc de dezvoltare a competenţelor financiare”, transmite sursa.

La 20 martie va fi inaugurată Şcoala de Finanţe Publice pentru jurnalişti – un eveniment de educaţie financiară în cadrul căruia vor fi discutate cele mai importante teme cu specialişti de frunte din cadrul ministerului.

Tot la 20 martie, trei studenţi din universităţile ţării vor avea ocazia să petreacă o zi alături de ministrul finanţelor, să se familiarizeze cu activitatea acestuia, să îi pună întrebări, să îl însoţească la întâlniri şi să cunoască echipa sa.

La 21 martie, elevii liceelor Spiru Haret şi Prometeu-Prim vor participa la dezbateri despre dezvoltarea statului şi soluţionarea problemelor sale de datorie, atât interne, cât şi externe. Şi la 22 martie va avea loc un “După-amiaza de Jocuri Financiare”.

Sub sloganul “Dezbateri Publice despre Finanţele Publice”, ministrul finanţelor, Petru Rotaru, va efectua o vizită la patru universităţi din Chişinău şi un liceu din zona Ialoveni, unde va avea discuţii cu elevii şi studenţii despre finanţele publice.

Pe tot parcursul săptămânii, serviciile fiscale şi vamale vor organiza întâlniri informative, vizite şi excursii pentru elevii de liceu şi studenţi.

Global Money Week este o iniţiativă susţinută de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), la care participă 176 de ţări. Ministerul Finanţelor s-a alăturat pentru prima dată acestei iniţiative în 2021, lansând campania naţională de educaţie financiară “Bugetul de Stat – Bugetul tău”.

#Global_Money_Week #2024

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button