InternaţionalRăzboi în Ucraina

Ministerul rus de externe: Marea Britanie se află în spatele atacului din Belgorod. Moscova a solicitat o ședință de urgență a Consiliului de Securitate al ONU

După atacul asupra orașului Belgorod, care a avut loc în după-amiaza zilei de 30 decembrie, stă Marea Britanie. Acest lucru a fost declarat de reprezentantul oficial al Ministerului Rus de Externe, Maria Zakharova, transmite sursa.

“[Asupra atacului] stă Marea Britanie, care, în coordonare cu Statele Unite, incită regimul de la Kiev la acțiuni teroriste, realizând că contraofensiva forțelor armate ale Ucrainei s-a prăbușit”, a declarat Zakharova reporterilor.

Potrivit Mariei Zakharova, statele UE sunt, de asemenea, responsabile pentru cele întâmplate, continuând să furnizeze arme către Kiev.

Ministerul Afacerilor Externe a mai spus că Rusia a solicitat o ședință de urgență a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu cele întâmplate.

Ca urmare a atacului din Belgorod, potrivit Ministerului Urgențelor, 14 persoane au fost ucise, inclusiv doi copii. Peste o sută de oameni au fost răniți.

#Zakharova #Marea_Britanie #Belgorod #ONU

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button