InternaţionalRăzboi în Ucraina

Ministrul de Externe ucrainean: UE nu va putea furniza un milion de obuze de artilerie până în martie din cauza „starii deplorabile a industriei de apărare”

Ministrul de externe ucrainean, Dmitri Kuleba, a confirmat că Uniunea Europeană nu își va putea îndeplini angajamentul de a furniza Kievului un milion de obuze de artilerie până în martie 2024. El a spus asta în timpul teletonului, relatează European Pravda, transmite Meduza.

Kuleba a fost rugat să comenteze o publicație Bloomberg care a raportat că este puțin probabil ca UE să își îndeplinească promisiunea de a furniza Ucrainei un milion de obuze până în martie anul viitor.

„Din păcate, Bloomberg spune adevărul. Sunt întrebări, iar noi, să spunem, sunăm foarte mult și tare”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, acest lucru nu se datorează lipsei de voință politică în UE, ci „stării deplorabile a industriei de apărare”, precum și faptului că „sunt multe lucruri nesincronizate, multă birocrație. ”

Kuleba a adăugat că UE lucrează pentru a elimina aceste probleme, dar UE trebuie să acționeze „mai rapid”.

„Și noi aici apreciem cu adevărat sprijinul Uniunii Europene, dar îi vom împinge mai departe. Pentru că, din nou, în fața ochilor noștri stă un infanterist ucrainean și are nevoie de obuze”, a conchis ministrul Afacerilor Externe.

În martie 2023, Uniunea Europeană a promis că va furniza Ucrainei un milion de obuze de artilerie în termen de 12 luni, mai întâi din stocurile existente și apoi prin contracte de achiziții comune și capacitatea industrială sporită.

Ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis a raportat la sfârșitul lunii octombrie că UE a transferat 300 de mii de obuze la Kiev.

#Ucraina #UE #obuze_de_artilerie

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button