Politică

Ministrul Justiţiei: vizită de lucru în Israel

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, și secretarul de stat al Ministerului Justiției, Iulian Rusu, au avut luni, 10 ianuarie, o întrevedere la Ierusalim, cu viceprim-ministrul, ministrul Justiției al Statului Israel, Gideon Sa’ar.

Oficialii au discutat despre consolidarea cooperării moldo-israeliene în diverse domenii, schimbul de experiență privind reforma justiției și colaborarea în cazurile de asistență juridică dintre Republica Moldova și Statul Israel, transmite sursa.

În cadrul întrevederii, ministrul Sergiu Litvinenco a vorbit despre prioritățile instituției pe care o conduce, dar și despre reformele inițiate în sistemul judecătoresc și cel al procuraturii.

În context, ministrul Justiției al Republicii Moldova a subliniat interesul țării noastre în aprofundarea relațiilor bilaterale, în special în domeniul justiției.

La rândul său, ministrul Gideon Sa’ar a reiterat deschiderea Statului Israel pentru cooperare și a subliniat disponibilitatea țării sale de a împărtăși bunele practici în combaterea corupției și consolidarea independenței sistemului judecătoresc.

La finalul discuțiilor, ministrul Sergiu Litvinenco a lansat omologului său israelian invitația de a efectua o vizită în Republica Moldova. Aceasta a fost acceptată și urmează să aibă loc în curând.

Întrevederea a avut loc în cadrul vizitei de lucru a ministrului Justiției al Republicii Moldova în Statul Israel.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button