Economie

Ministrul Muncii și Protecției Sociale vine cu propunerea de a obliga firmele mari să achite salariile doar prin transfer bancar

Este o idee, care e în discuție acum, să obligăm firmele de la o anumită dimensiune în sus, pentru că e vorba și de capacitatea firmelor de a avea conturi bancare sau de a deschide conturi bancare pentru salariații lor. De la o anumită dimensiune în sus putem să obligăm firmele să facă plăți salariale doar prin transfer bancar. Sursă.

Această declarație aparține ministrului Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari, și a fost lansată în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR Moldova.

„Este o idee bună, este o idee discutată, pe care noi o vom aborda în cadrul Comisiei Naționale pentru consultări și negocieri colective, care este un organism tripartit în care se întâlnesc Ministerele cu Patronatele și Sindicatele. Vom discuta și această soluție și altele

Dar trebuie să vedem care este capacitatea întreprinderilor de a face acest lucru. Avem totuși întreprinderi mici, în unele zone rurale, care au până la 5 angajați, de exemplu, și care au un magazin sau o cafenea și ar fi dificil să ii obligi sa facă plata pe un cont bancar. Unii dintre ei ar putea, dar să-i obligi pe toți este mai dificil și atunci noi am putea să avem o abordare: fie sectorială, în sectoarele unde este evaziune fiscală, fie de la o anumită dimensiune în sus. Dar este o idee bună”, a mai menționat Marcel Spătari.

Această propunere vine în contextul luptei cu fenomenul salariilor oferite în plic și a evaziunii de plăți și contribuții sociale, precum și în contextul luptei cu economia tenebră.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button