Politică

Mircea Geoană, mesaj de Ziua Limbii Române: „Este o adevărată punte între trecut și viitor, un tezaur al identității noastre”

Secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană, a transmis joi, 31 august un mesaj cu prilejul Zilei Limbii Române.

„Limba română este o adevărată punte între trecut și viitor, un tezaur al identității noastre. Este elementul central al unității noastre. Astăzi, limba și cultura noastră ne unesc și devin, pentru mulți, un bastion al identității în țări străine. Vorbesc nu doar despre Europa de Vest sau America de Nord, dar și despre frații și surorile noastre din Republica Moldova, din diaspora istorică din Ucraina sau Serbia.

De-a lungul întregii mele cariere diplomatice si politice, am urmărit – și continui să o fac – ca limba română fie o voce puternică în favoarea valorilor democratice, a păcii, a prosperității și dezvoltării regiunii noastre. Îmi doresc ca ea să răsune din ce în ce mai puternic și clar, atât în folosul celor de acasă, cât și al celor de peste hotare.

Ca o autentică expresie a rezilienței noastre, a unui spirit neobosit și inovator”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Republica Moldova și România celebrează joi, 31 august, Ziua Limbii Române. Sărbătoarea este marcată în țara noastră de 34 de ani. Cu tot atâția ani în urmă s-a revenit și la grafia latină. 

Anul acesta ziua este marcată cu manifestări culturale care se vor desfășura atât în România, cât și în Republica Moldova.

Limba română este vorbită în toată lumea de 28 de milioane de persoane, dintre care circa 24 de milioane o au ca limbă maternă.

#geoană #mesaj #limbaromana

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button