Război în Ucraina

Mobilizare în rusă

Unul dintre subiectele principale ale săptămânii trecute a fost mobilizarea în Federația Rusă, care a fost anunțată de Vladimir Putin pe parcurs odată cu declanșarea pseudo-referendumurilor în teritoriile ucrainene ocupate. Patrioții Z, spre surprinderea multor propagandiști de la Kremlin, în loc să alerge la birourile militare de înregistrare și înrolare, din anumite motive, au decis să părăsească de urgență țara, rupând simultan panglicile Sfântului Gheorghe din mașini. Cei care nu au timp vor întârzia, pentru că procesul de mobilizare din Rusia a început rapid să acopere toate regiunile, inclusiv Sankt Petersburg și Moscova.

Vladimir Putin este încrezător că se va putea mobiliza cu succes. De ce? Autoritățile ruse în mod deliberat și conștient timp de multe secole nu au dezvoltat filozofia voinței poporului lor. Drept urmare, în secolul al XXI-lea, putem observa oameni care sunt capabili să evadeze de la locul crimei sau să ia în tăcere o armă ruginită în mâini, coborându-și cu respect capul și merg la moarte sigură pentru ambițiile imperiale ale unui lider pe care îl niciunul dintre ei nu a ales. În acest sens, apelul la așa-zisa „mobilizare demografică” exprimat recent de ROC este de înțeles. La suprafață, această narațiune a însemnat „asistență financiară pentru toate familiile numeroase”, și nu doar pentru cei săraci. De fapt, aceasta este o referire elementară la vechiul proverb rusesc: „Femeile încă mai nasc”. Biserica Ortodoxă Rusă le cere literalmente femeilor ruse să nască mai mulți copii, care în viitor vor invada țările vecine. Copilăria fiecărui rus este plină de teme militare, de parcă Kremlinul se pregătește să trimită fiecare copil din leagăn pe front, sub auspiciile ocrotirii „patriei”, pe care în realitate nu o atacă nimeni. Autoritățile ruse nu au nicio prejudecată în a înțelege cine ar trebui chemat pentru următorul război. Astăzi, în cernoziomul ucrainean pot exista atât militari ruși din clasa „A”, care se disting prin sănătate bună, cât și grupurile „B” și „C”. Se dovedește că Rusia este pregătită să apeleze la oameni chiar și cu abateri semnificative, incluzând atât caracteristici fizice, cât și tendință la boli mintale sau dependență de droguri/alcoolism.

În câteva zile ale procesului de mobilizare, în rețea au apărut sute de videoclipuri diverse cu așa-numita armata rusă „reînnoită”. Bărbații beți, inadecvați, care țipă de diferite vârste se luptă între ei, iar femeile lor din fundal îi numesc deschis „carne viitoare”. Totul pare că cineva a copiat conținutul din cea mai crudă distopie, unde autorul explică modul în care oamenii se pot transforma în creaturi inadecvate care merg la moarte. Și deși rușii, care au rămas în Federația Rusă sau nu au avut timp să cumpere cel mai apropiat bilet de la Tbilisi, încearcă să creeze ceva numit „proteste” în înțelegerea lor, acest lucru nu dă niciun rezultat.

Mobilizarea în Rusia, având în vedere contingentul său, absolut nu îi sperie pe ucraineni. Cu mult înainte de 24 februarie, spre deosebire de mulți politicieni internaționali, ei au înțeles perfect cum era armata rusă. Cu toate acestea, în timp ce procesul de recrutare a cetățenilor Federației Ruse la război continuă, țările civilizate ar trebui să accelereze livrarea tuturor asistenței militare necesare Ucrainei. Mobilizarea a afectat și companii internaționale care au decis să-și sacrifice reputația și să rămână în Rusia. Cum i-a afectat asta, vă întrebați? Este foarte simplu: autoritățile ruse au obligat angajatorii să furnizeze informațiile necesare birourilor militare de înregistrare și înrolare cu privire la fiecare angajat supus mobilizării. Se pare că compania condiționată „Nestle” va continua să își desfășoare afacerile în Federația Rusă, plătind taxe și, de asemenea, își va trimite angajații să ucidă ucraineni. De aceea este important ca toate țările lumii și cele mai mari holdinguri internaționale să înțeleagă că nu se poate face afaceri cu un stat agresor precum Rusia.

#Rusia #mobilizare #Putin #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button