PoliticăSocietate

O rază de speranță: Refugiații ucraineni din Moldova vor beneficia de consiliere în carieră

Persoanele refugiate din Ucraina, precum și cele din alte țări, pot beneficia de consiliere pentru a se angaja în Republica Moldova. Este vorba despre proiectul pilot „ROBOTA: Consiliere în carieră și protecția drepturilor muncii persoanelor refugiate”. Solicitanții se pot adresa de luni până vineri, între orele 09:00 – 18:00, în oficiul deschis în clădirea Casei Presei (biroul 210), transmite IPN.

Inițial, proiectul va fi implementat doar în Chișinău. Ulterior, echipa de proiect planifică extinderea activității proiectului și în alte orașe.

Persoanele vor fi informate despre drepturile muncii și protecția lor în Republica Moldova. Totodată, vor beneficia de asistență privind echivalarea documentelor și certificatelor (de competențe, instruiri, educație, altele), în vederea angajării lor în câmpul muncii. Consilierii în carieră vor elabora împreună cu refugiații dosarele de angajare, inclusiv CV-urile și scrisorile de motivare.

Proiectul a fost lansat de Centrul pentru Politici, Inițiative și Cercetări „Platforma” și Inițiativa Moldova pentru Pace, în parteneriat cu Congresul Național al Ucrainenilor în Moldova, cu suportul Consiliului Danez pentru Refugiați (DRC) și Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR). Proiectul va derula până în ianuarie 2023. Pentru mai multe informații sau o eventuală programare, apelați consilierul juridic la numărul 061 142 212 sau consilierul în carieră – 061 142 210. Email: info@dilo.md.

#Moldova #refugiații #consiliere_în_carieră #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button