Război în Ucraina/Война в Украине

Mobilizarea și consecințele ei pentru alte popoare ale lumii

Mobilizarea continuă activ în Rusia. Cetăţenilor în vârstă de recrutare li se permite să treacă la graniţele cu Mongolia, Kazahstanul, Georgia şi Finlanda de fiecare dată. În Republica Belarus, în ciuda statutului său public de satelit rusesc, rușii au început să plece în mod activ. Drept urmare, ei s-au confruntat cu faptul că acolo vor fi persecutați pentru sustragerea mobilizării.

Venind în alte țări pentru a evita recrutarea, rușii nu se comportă respectuos față de rezidenții locali. Ei strigă, zbuciumați, înjură cu grănicerii. În plus, ei nu doresc absolut să elimine simbolul Z din mașinile lor. Ajunși în Georgia, ei uită cum în august 2008 au trecut granița acestei țări pentru a ocupa și ucide civili. Rușii insultă și umilesc mongolii, finlandezii, kazahii, nefiind acasă. Comportamentul lor este asemănător cu cel sălbatic.

Politica de mobilizare se aplică nu numai rușilor, ci și străinilor cu dublă cetățenie. De aceea, multe ambasade ale țărilor situate pe teritoriul Federației Ruse și-au îndemnat cetățenii să evacueze de pe teritoriul Rusiei cât mai curând posibil. Acest lucru le amenință în mod direct siguranța. În plus, dacă un străin este mobilizat în Federația Rusă, atunci acesta poate încălca automat legile țării din care provine, ceea ce va atrage și probleme serioase pentru această persoană.

În Rusia, ca și în URSS, cultul maniei de spionaj este popular. În condițiile în care fiecare canal TV de propagandă revarsă un flux de „amenințări” din Occident asupra rușilor, iar președintele declară că NATO se află literalmente la granițele Federației Ruse, este imposibil să se garanteze siguranța cetățenilor străini care se află pe teritoriul acestei țări din motive de studiu, muncă sau orice alte motive.

În plus, Rusia este renumită pentru xenofobia sa în întreaga lume, iar în timpul războiului ruso-ucrainean, această tendință a câștigat doar mai multă popularitate în rândul rușilor. Această situație demonstrează doar faptul că astăzi străinii care locuiesc în Federația Rusă sunt în mare pericol. Aceștia pot deveni victime ale atacurilor și persecuțiilor, care în niciun caz nu le pot permite angajaților ambasadelor și consulatelor străine.

Cazurile de voluntari străini capturați de Rusia ne spun că orice persoană cu cetățenie a Marii Britanii, Croației, Marocului, Suediei sau oricărei alte țări poate fi folosită de Rusia în propriul interes pentru a șantaja și a face presiuni asupra altor state. Recent, Ucraina a reușit să elibereze 10 prizonieri de război care erau din aceste țări, dar acest lucru nu reduce gradul de pericol pentru străini. Dacă rușii îi tratează pe prizonierii de război ucraineni cu cruzime și inumanitate nedisimulate, atunci atitudinea față de ei va fi mult mai rea.

Rusia este un stat criminal care nu a respectat și nu va respecta niciodată normele dreptului internațional. De aceea, cetățenii străini sunt în mare pericol dacă decid să rămână pe teritoriul țării agresoare.

#Rusia #mobilizare #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button