Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Putin nu va beneficia de o pauză tactică! 

Rusia nu este acum în poziţia de a cere negocieri în propriile condiţii. Chiar și pentru unii propagandiști de la Kremlin, acest lucru a devenit evident. După eliberarea Hersonului și a malului drept sudic al Ucrainei, această axiomă a devenit clară în majoritatea țărilor lumii. Acum toată lumea, inclusiv secretarul general al NATO, este sigură că Ucraina este capabilă să pună capăt războiului ruso-ucrainean tocmai prin mijloace militare, prin returnarea tuturor teritoriilor sale.

Să nu credeți că partea ucraineană vrea o soluție militară a conflictului. Este unica ieșire reieșind din faptul că Federația Rusă refuză să accepte faptul evident al pierderii sale. Ucraina este pregătită să se așeze la masa negocierilor, dar numai în propriile condiții. Ea a reușit literalmente să obțină acest drept cu sângele militarilor săi. Această poziție este respectată în majoritatea țărilor lumii. Să analizăm puțin aceste condiții pentru a ne asigura că sunt din nou raționale.

O încetare imediată a ostilităților va salva viețile soldaților și civililor ucraineni. Retragerea unităților militare rusești de pe întreg teritoriul Ucrainei, ale căror granițe au fost recunoscute de comunitatea internațională încă din 1991, stă la baza reînnoirii integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei. După ce a făcut un astfel de pas, Federația Rusă va putea să se așeze la masa negocierilor. Aceste două condiții stau la baza începerii procesului de negociere.

Plata despăgubirilor pentru toate pierderile cauzate de agresiunea militară rusă, precum și asistența pentru refacerea infrastructurii civile și industriale, este al doilea pas pentru ca Rusia să înceapă calea pocăinței sale. Va dura foarte mult timp, având în vedere amploarea distrugerii pe care Federația Rusă a provocat-o Ucrainei.

Și, în sfârșit, cel mai important lucru la care ar trebui să conducă toți pașii de mai sus este noile garanții de securitate pentru Ucraina, care trebuie semnate atât de partenerii internaționali, cât și de țara agresoră însăși. În septembrie, partea ucraineană a prezentat primul proiect al Tratatului de Securitate de la Kiev, care, prin caracteristicile sale juridice, este un act juridic internațional eficient care consolidează atât fundamentele teoretice, cât și descrie implementarea acestora.

Acest document ar trebui să devină baza existenței în continuare a Ucrainei în vecinătatea cu o amenințare constantă din partea Federației Ruse. În acest sens, partea ucraineană cere Rusiei să respecte fundamentele dreptului internațional, inclusiv Carta ONU.

Așa ar trebui să arate negocierile dintre Ucraina și Rusia. De asemenea, reprezentanții Marii Britanii, SUA și ai altor țări NATO au spus că Rusia ar trebui să negocieze cu Ucraina doar direct și exclusiv la condiții ucrainene.

Rusia vrea alte negocieri. După ce s-a jucat de-a războaiele hibride și neavând resurse militare și publice pentru a le conduce, Kremlinul dorește o pauză tactică pentru a repeta scenariul cecen în condițiile războiului ruso- ucrainean. Nici partea ucraineană, nici țările civilizate ale lumii nu vor permite acest lucru. Rusia nu va obține ceea ce își dorește, și anume răgaz pentru viitoarea rundă de vărsare de sânge. Kremlinul a pierdut din nou, de data aceasta pentru ultima dată.

#negocieri #pauză #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button