EconomiePolitică

Moldova – stat finanțator al separatismului?!

– Ar fi putut, la modul practic, Guvernul de la Chișinău să oprească finanțarea regimului separatist?
– Nu!
 Au fost acțiunile de ieri un colac de salvare?
– Da!

Această conducere, dar și cele anterioare, nu și-ar fi asumat acest lucru, pentru că nu există niciun plan de reintegrare.

În momentul în care îți asumi să duci regiunea la faliment trebuie să știi ce să faci cu ea după. Guvernarea nu știe, nu vrea să știe și nu face nimic pentru asta, o lasă să plutească, pentru că nu are idee ce să facă cu ea, dacă se îneacă.

Cred că spre asta trebuie să ne canalizăm energia și presiunea, să cerem un plan – o viziune, dacă nu e…să vină cine o are!

Andrei Spînu, să spui că pentru prima dată malul drept e independent de gazul rus, e o ipocrizie! Energia e tot făcută din gazul rus! Nouă ne place să arătăm cu degetul la Tiraspol, că nu plătește gazul, recunosc și eu des folosesc acest argument, dar acceptăm cu drag ca din acest gaz pe datorie să primim energie. Pe mulți nu deranjează asta! Reiese că și noi suntem ipocriți!

Trebuie să ne recunoaștem că mai departe nu putem merge așa! Avem nevoie de un plan de reîntregire, după care așa dispute vor dispărea!

Pâna atunci, NOI suntem stat finanțator al separatismului! Fiecare prin factura la energie și facilitățile economice totale de care beneficiază regimul.

NOI plătim ca, în închisorile din regiune, să fie torturați cetățenii noștri, noi plătim acei judecători să emită verdicte de condamnare, noi plătim ca oamenii vocali din regiune să fie judecați pentru extremism, noi plătim pentru criptovaluta rușilor, noi plătim pentru întreg sistemul bugetar (armata, poliție, securiști) așa-zis din regiune și noi plătim pentru existența unei enclave separatiste! NOI!

Fără un plan asta va continua la nesfârșit!

#Moldova #Transinistria #criză #energie

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button