Război în Ucraina

Moldova va primi un ajutor de peste 200 milioane de euro din partea UE

Republica Moldova va primi în curând prima tranșă din asistența macrofinanciară de 150 de milioane de euro din partea Uniunii Europene.

Anunțul a fost făcut de președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R.Moldova, Siegfried Mureșan în cadrul unei conferințe de presă comune cu vicepreședintele Parlamentului R. Moldova, Mihail Popșoi, transmite sursa

Totodată, Mureșan a reamintit țara noastră va beneficia și de un suport bugetar adițional în valoare de 53 de milioane de euro din partea Comisiei Europene.

”Am votat în Parlamentul European asistență macrofinanciară de 150 milioane euro pentru R. Moldova și prima tranșă va veni curând la Chișinău. Comisia Europeană a propus un sprijin bugetar, un suport bugetar adițional de 53 de milioane de euro și aici deciziile au fost luate, iar banii vor veni și vor putea fi folosiți de autoritățile de la Chișinău pentru sprijinirea cetățenilor” a declarat Mureșan.

Totodată, președintele Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R.Moldova a declarat că Parlamentul european deja a înaintat Comisiei Europene o cerere prin care solicită acordarea statutului de stat Candidat pentru R. Moldova.

”Procesul de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană a începu. Există voință politică atât în R. Moldova cât și pe plan european. R. Moldova are perspectivă europeană. Nu putem acum să dăm o dată concretă când va obține statutul de țară candidat, dar sunt sigur că o să-l obțină” a menționat el.

La rândul său, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi a ținut să-i mulțumească preşedintelui Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R.Moldova pentru tot suportul acordat R. Moldova pe parcursul ultimilor ani.

”Domnul Mureșan a depus eforturi susținute pe parcursul anilor și mai cu seamă acum, când suntem atât de aproape de a obține acest statut, lucru pentru care în suntem recunoscători. Grație unor prieteni devotați cum este domnul Mureșan, cum sunt prietenii noștri de la București, R. Moldova are acum șansa să facă pasul decisiv prin apropierea de Uniunea Europeană.”

#UE #Moldova #ajutor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button