Societate

Moldovenii de la sate se informează despre război de la TV

Locuitorii din satul Popovca, Natalievca și Pompa spun că se informează despre războiul declanșat de Rusia în țara vecină de la TV sau de la rudele lor din Ucraina, transmite sursa.

Ei spus că nu cred în știrile de pe Facebook și că internetul este plin de fake news-uri.

„Am rude în regiunea Herson. Spun că au fost acolo tancuri, soldați ruși, dar împușcături acolo nu sunt. Cred mai mult în ceea ce se arată la tv, decât în tot se scrie în internet.

Chiar recent pe internet a fost lansat un fake precum că Putin a ajuns la un compromis, precum că războiul încetează, dar la tv asta nu a fost difuzat. TV-ul este mult mai credibil.”

„Eu nu cred tot ce scrie în internet, știri sunt diferite. Este strașnic tot ce se întâmplă. Din surse credibile, nu din internet, nu din știri fake care sunt distribuite. Este război, este strașnic, mor oamenii civili este un coșmar.”

„Nu am încredere în Facebook, acolo scriu doar despre Ucraina. Urmăresc noutățile din Moldova, din Bălți. Îmi pare rău și de poporul ucrainean și de cel rusesc, de toți oamenii îmi este milă, pentru că toți vrem să trăim.”

„Luptă, oamenii mor. La TV arată una și aceea, este adevăr și este minciună. Să asculți dintr-o parte, e adevărul lor, din altă parte e adevărul celorlalți. Credem ceea ce ne arată.”

„Ei trăiesc bine, iar lumea suferă. Am văzut la TV. Nu sunt încrezută că totul este așa cum ne arată, dar așa, oamenii suferă, îmi pare rău de oameni. Trebuie să ajungă la un numitor comun, asta nu va duce la nimic bun. Pe cale pașnică, fără război.”

„Sunt niște cretini, nimeni nu s-a așteptat la așa ceva și acolo sunt ruși, și dincolo tot sunt ruși. Luptă rușii împotriva rușilor, sunt aceiași oameni. Trebuie să urmărim știrile, în general mă uit la televizor.”

Oamenii cu care am reușit să discutăm spun că tot ce se întâmplă este un dezastru și un coșmar pentru întreaga umanitate.

„Trebuie să ajungă la un numitor comun, asta nu va duce la nimic bun. 00:58 musca 01:02 pe cale pașnică, fără război.”

Îmi pare rău și de poporul ucrainean și de cel rusesc, de toți oamenii îmi este milă, pentru că toți vrem să trăim.”

„Sunt niște cretini, nimeni nu s-a așteptat la așa ceva și acolo sunt ruși, și dincolo tot sunt ruși. Luptă rușii împotriva rușilor, sunt aceiași oameni.”

În ultimele 24 de ore, aproape 12.000 de ucraineni au intrat în Republica Moldova.

#Război #TV #știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button