Război în Ucraina

Moscova ar putea încerca să profite de Paștele ortodox pentru a întârzia contraofensivele ucrainene

Moscova ar putea încerca să profite de Paștele ortodox, care va avea loc pe 16 aprilie, pentru a întârzia contraofensivele ucrainene, făcând apel la o încetare a focului din respect pentru religie, notează Institutul pentru Studiul Războiului în actualizarea sa zilnică, potrivit sursei.

„Kremlinul a cerut în mod selectiv încetarea focului în preajma sărbătorilor religioase pentru a influența situația de pe linia frontului. Kremlinul, de exemplu, a refuzat o încetare a focului în timpul Paștelui ortodox din 2022 „pentru a nu le da o pauză naționaliștilor de la Kiev” în timpul bătăliei de la Mariupol.

Kremlinul a refuzat probabil o încetare a focului pentru că forțele rusești dețineau încă inițiativa pe linia frontului la acel moment, dar a solicitat o încetare a focului câteva luni mai târziu, în timpul Crăciunului ortodox, pentru a obține timp suplimentar pentru a pregăti forțele rusești pentru ofensiva de iarnă.

Este posibil ca Kremlinul să ceară o încetare a focului de Paște, deoarece o astfel de pauză ar avantaja în mod disproporționat trupele rusești și le-ar permite să își securizeze câștigurile din Bahmutul urban și să pregătească apărarea împotriva contraofensivei Ucrainei din primăvara anului 2023″, se arată în raportul ISW.

#Rusia#Ucraina#razboi

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button