Război în Ucraina

Explozibil în racheta căzută la Briceni: Când va avea loc detonarea

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că astăzi, 15 ianuarie, va avea loc o detonare controlată a resturilor de rachetă în care a fost depistat explozibil.

Astfel, pentru înlăturarea pericolului, echipe mixte de geniști ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării vor interveni pentru detonarea controlată a explozibilului depistat în alte resturi ale de rachetă, descoperite ulterior în urma extinderii investigațiilor efectuate la fața locului aseară, în zona localității Larga, transmite sursa.

În timpul serii trecute, Grupul Operativ de Documentare IGPF și IGP au depistat în timpul cercetării la fața locului, focosul cu explozibil al rachetei prăbușite pe teritoriul național.

Urmare a depistării explozibilului a fost solicitată și echipa de geniști din cadrul Batalionului Independent Codru al Armatei Naționale pentru examinare extinsă și stabilire a modului comun de intervenție pentru înlăturarea pericolului.

Decizia comună a echipelor de geniști ai MAI și MA a fost pentru înlăturarea pericolului printr-o explozie controlată a focosului rachetei.

Din cauza riscurilor generate de existența explozibilului, încă de aseară, aria de protecție a fost mărită.

Echipe ale poliției naționale și ale poliției de frontieră au întreprins măsuri speciale de asigurare a perimetrului de securitate, pentru a nu exista pericole asupra populației. 

În cursul acestei dimineți, patrule de poliție au informat locuitorii localităților Pavlovca și Larga să păstreze distanța și să nu se apropie de zona de securitate impusă de autorități pentru protecție.

De asemenea, a fost blocat accesul către zona în care va avea loc detonarea.

Totodată au fost informate și autoritățile ucrainene în legătură cu acțiunea de detonare controlată a explozibilului depistat în apropierea localității Larga.

Echipele de geniști ale MAI și MA sunt antrenate special și au experiență vastă pentru astfel de situații, în decursul timpului operând zeci de detonări controlate.

Din datele preliminare, focosul rachetei este alimentat cu aproximativ 80 de kilograme de material explozibil.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button