Politică

Moscova interzice accesul în Federația Rusă pentru 11 deputați PAS; Reacția MAEIE

Mai mulți oficiali din Republica Moldova su primit interdicție de a fi lăsați să intre pe teritoriul Federației Ruse. Hotărârea, însoțită de o listă a 11 parlamentari moldoveni, a fost emisă astăzi la Moscova, drept răspuns la „persecutarea presei de limba rusă din Republica Moldova”.

Lista ar include, potrivit NM, 11 deputați în Parlamentul Republicii Moldova, care sunt membri ai PAS. Printre aceștia se regăsesc:

1. Viorel Barda

2. Adrian Belîi

3. Larisa Voloh

4. Vitalie Gavrouc

5. Maria Gonța

6. Liliana Grosu

7. Natalia Davidovici

8. Alina Dandara

9. Dorian Istratii

10. Mariana Cușnir

11. Mihail Leahu

Lista a apărut în spațiul public la scurt timp după ce ambasadorul Republicii Molodva în Federația Rusă, Lilian Darii, a fost convocat la Ministerul de Externe de la Moscova.

„Lilian Darii a fost informat că, ca măsură asimetrică, intrarea în Federația Rusă a fost interzisă unui număr de oficiali ai Republicii Moldova”, se arată în comunicatul emis de MAE rus.

Într-o reacție asupra deciziei luate astăzi de Kremlin, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a subliniat că angajamentul Chișinăului privind protejarea spațiului informațional al Republicii Moldova rămâne de nestrămutat.

„Indiferent de deciziile sau răspunsurile Moscovei, ne angajăm să continuăm să protejăm spațiul nostru informațional împotriva oricărei ingerințe externe și să menținem o poziție fermă împotriva dezinformării, atacurilor hibride și încercărilor de destabilizare a țării noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Igor Zaharov.

#Rusia #PAS #acces

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button